tisdag 22 maj 2012

Öland maj 2012

Långhelg igen, vi kollade på väderprognoserna; södra Sverige verkade bra; vi bestämde oss för Öland.
Första natten tillbringade vi utanför Pukebergs glasbruk på parkeringen. Lugnt och fint. En cachrunda i Nybro på kvällen blev givande. Lisa och Leif var på gång men skulle ansluta på Öland. Vi åkte över bron och ett soligt Öland välkomnade oss. Denna gången får bilderna tala:
Vandring vid Äleklinta, Brudesta fiskeläge

En av alla orkideer vi såg

Källa ödekyrka

Neptuni Åkrar

Promenad i Trollskogen

Tidig morgon i Sandviks hamn
Himmelsberga

Kakbuffe med gräddtårta på Himmelsberga smakade bra, 80:-/person

Ismantorps fornborg
På väg till Gråborg
Vi hade en toppenhelg på Öland, hamnarna vi övernattade i var Böda och Sandvik, 130:-/natt utan el.

3 kommentarer:

  1. Hej !
    Ni ser då verkligen ut att ha haft skönt i försommarvärmen och det är ju alltid lika trevligt att återvända till Öland.
    Vad jag dock generellt har svårt att förstå och även acceptera är varför vi i Sverige ska betala så höga priser för att parkera en husbil en eller flera nätter på en ställplats.
    Alla som reser med husbilar nere i Europa vet ju att vi i allmänhet och med få undantag betalar mer än 12 Euro per natt. Mestadels ligger ju priset på 5 - 9 Euro per natt och då ingår oftast även elen i detta pris.
    Ta t.ex. ställplatsen vid Bergs slussar utanför Linköping som ett exempel. 180 kronor per dygn är ett skamligt högt pris för denna plats tycker vi och många med oss. Här finns det inte ens el framdragen.
    Tänk om någon vänlig själ med gott om energi och tid kunde starta en hemsida på nätet dit vi alla kunde skicka tips på platser som lämpar sig för fricamping - på så sätt kanske vi kunde få ner priserna på ställplatserna i Sverige till t.ex. samma nivå som i Tyskland och Italien !!!
    Bosse och Gerd i Södertälje

    SvaraRadera
  2. Vi håller med föregående talare. Vi har också försökt att tala om för de styrande kommunpolitikerna att det är åt helsike fel prissättning på många håll. Men ofta reagerar de då med att stänga av platserna, vilket är enerverande. Men vi skulle ju också försöka få campingarna tt förstå att vi inte vill ha allt trams som finns hos dem. En öredömlig ställplats på Öland är Kårehamn, men också för dyr. Men älskar man Öland, då accepterar man ju de priserna, tyvärr. Vad skall man göra merendels att klaga? Hoppas ändå att ni hade skönt på Öland. 3M

    SvaraRadera
  3. Ser härligt ut att stå vid vattnet! Har inte varit på Öland förutom en gång är jag var liten (men det minns jag inget av) tyvärr.

    SvaraRadera