tisdag 18 oktober 2011

Hösttur till Kungshamn

Årets sista husbilstur gick till Kungshamn tillsammans med Birgitta och Gunnar. Vädret var strålande, hög klar luft, solen sken, men det blåste friskt. Från vår parkering hade vi en härlig vy framför oss, Hållö rakt fram och Smögen till höger. Birgitta och Gunnar bjöd på kungskrabba och det smakade jättegott. Vi promenerade runt i Kungshamn och njöt av lugnet, naturen och det härliga vädret. Sälarna simmade alldeles invid kajkanten, mestadel under vattnet, men kom upp till ytan då och då för att få luft.
Husbilsparkeringen i Kungshamn, Smögen i bakgrunden.

Kungskrabba intas


Säl i sikte

Hållö i kvällsljus


Promenad på Tjuvsundsberget

Utsikt från Tjuvsundsberget

Fisketången

Fisketången

Fisketången

Så var denna säsongen till ända. Igår städade vi ur husbilen och tömde den på alla matrelaterade produkter, plockade ut sängkläder och annat. Husbilen är nu avställd och det känns vemodigt. Nu är det är bara att längta och drömma om våren och nya äventyr.

2 kommentarer:

  1. Ser mysigt ut! Vi var i Smögen för några veckor sen och kalasade på skaldjur. Inte dumt alls!

    SvaraRadera
  2. Christina och Benny !
    Oj vad sugna vi blir - vi åker ner till Kungshamn 2 ggr per år och står, då över en långhelg, på Wiggersviks Camping med vår husbil.
    Ser just att det finns en ställplats i Kungshamn - det visste vi inte - vad bra det är att föjla t.ex. ert och andras bloggande - det är det man lär sig mycket av !
    Vi cyklar in till Smögen och handlar på oss massor av skaldjur och "röror" och njuter samtidigt av den vackra och speciella naturen.
    Vi längtar redan till våren för ett nytt besök i Kungshamn och Smögen !
    Bosse och Gerd i Södertälje.
    PS. Välkommen att läsa om vår resa till Moseldalen och Alsace i somras - som ni ser så har vi precis "lagt in oss" på er hemsida som följare.

    SvaraRadera