måndag 19 september 2011

Ljusfest i Åmål 2011

Inte visste vi att Åmål hade en ljusfest förrän vi blev tipsade av en annan medlem i Husbilsklubben. Vi åkte till Åmål på lördag morgon för att försäkra oss om plats för natten på stadens husbilscamp. Det var många husbilar som kommit redan torsdag/fredag, några hade åkt och fler kom efter oss. Det hade regnat så alla var lite rädda för att fastna i gräset, men med ett hjulpar på sanden så gick det bra.
Vi promenerade runt i staden och letade geocacher på dagen och efter en god middag så begav vi oss ut för att titta på alla ljusen. Alldeles intill oss höll man på att rigga sina blivande eldskulpturer, det var Stenebyskolan och en skola till från Dalsland, samt Not Quite från Fengerfors. 1500 marschaller var tända längs Åmålsån och på olika platser bjöds man på musik och dansuppvisningar. Så var det dags att tända eldskulpturerna, men pga blåsten så vågade man bara tända två av de tre konstverken. Mycket folk hade samlats och regnet höll sig borta, fast det hängde i luften. Kvällen avslutade vi i kyrkan där det var "orgelbrus och altarljus", en fin avslutning på kvällen.




På natten regnade det kraftigt och även långt in på förmiddagen, vi åkte hemåt och stannade för fika och promenad i ett höstlikt Köpmannebro fram på eftermiddagen och då höll det faktiskt upp. Det finns mycket fint att se och uppleva i vårt land även så här års när det börjar bli = är höst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar