torsdag 25 augusti 2011

Norge 2011 - del 2

Nu äntligen, har vi fått internet - så nu fortsätter vi vår resa;
Vi lämnade Dalen och körde på smala, slingrande vägar till Grimdalstunet - mysigt ställe med gamla byggnader och skulpturer.

Vi körde längs smala, slingrande vägar hela dagen och vid ett tillfälle när det var extra smalt mötte vi en bil med husvagn som bara gasade på och träffade vår backspegel så att det small, vi stod stilla vid mötet som tur var så det blev bara ett hål på baksidan av vår spegel. Hur det gick med den andra bilen vet vi inte för den fortsatte i full fart. Vi passerade Oltedal och stannade för natten några km innan färjeläget i Lauvik.

Följande morgon åkte vi med färjan över Lysefjorden och stannade till först vid Lysefjordcentret med laxodling. Sedan fortsatte vi till Jörpeland, där vi promenerade omkring en stund och tog sedan in på Solvik camping, Nok 180:-. Vädret var strålande så vi satt ute och slappade och läste bok.
På morgonen därpå fortsatte vi till färjeläget i Hjelmeland, tog färjan över fjorden och fortsatte på slingrande, smala vägar där vi också hittade en mysig rastplats med utsikt över en fjord.
Vi fortsatte och kom till Låtesfossen med sitt mäktiga fall alldeles intill vägen.

Slutligen kom vi fram till Odda, där vi hittade en fin ställplats för natten, alldeles vid fjorden,
Fortsättning följer en annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar