måndag 6 juni 2011

Blekinge, Skåne och Halland

Vi åkte först till Vägga fiskeläge, där fanns flera ställplatser, men antingen var de fullbelagda eller låg tråkigt så vi fortsatte in till Karlshamn. Kommunen hade iordningställt 6 platser vid turistbyrån, men alla husbilar stod vid kajen, så även vi.

Det var en härlig utsikt över hamninloppet, där skärgårdsbåtar och fritidsbåtar passerade hela tiden. En toppenplats och dessutom gratis. Vi promenerade runt i Karlshamn; Karl-Oskar och Kristina var ju roligt att få återse. Tyvärr var konsthallen och museet inte öppet, men torghandeln var i full gång med   bl a fantastiska blommor.


Vi åkte vidare och kom till Vinslöv och Flädergården, som har en ställplats för husbilar och ett fint Pelargonhus där man verkligen blir sugen på att handla, vilket jag också gjorde. Här träffade vi också Totte och Kerstin, som också är medlemmar i Husbilsklubben.
Efter en god natts sömn och ett större antal nyförvärv i bagagen, fler än jag räknat med, av nya varianter att utöka min pelargoniesamling med åkte vi till västkusten och Bua hamn, där Leif och Lisa redan parkerat sin husbil vid den fina ställplatsen vid hamnen. Vi lyckades få platsen intill dem och sedan njöt vi av det härliga vädret och den vackra utsikten och inte minst den goda middagen som vi bjöds på, stekt lax med romsås, som Lisa hade gjort och nypotatis, härligt - tack för en jättegod middag Lisa och Leif!


När vi satt i kvällssolen hörde vi plötsligt ett brummande ljud och då kom plötsligt denna farkost flygande över oss:

Idag är det vår nationaldag och jag skall hem för att sjunga i kören på nationaldagsfirandet i Ucklumgården. Vi har haft en härlig vecka, trots haveriet med startmotorn, det löste sig smidigt och bra i alla fall och som vi konstaterat många gånger förut; i Sverige finns hur mycket som helst att se, varenda liten by har en historia att berätta.

2 kommentarer:

  1. Det ser inte ut att vara nåt fel på vädret i alla fall! Hoppas att ni inte råkar ut för åskoväder nu då...

    SvaraRadera
  2. ser mysigt ut, husbilslivet är ju skönt!!!
    hoppas sommaren fortsätter lika härligt.
    Häls Ninni i husbilen Hjulius /vi och vår husbil.

    SvaraRadera