måndag 5 april 2021

Årets Premiärtur

Så var det då dags för årets första husbilsresa! Som vi har längtat! Vi  skulle först till Jönköping och Din Husbil tillsammans med Kicki och Inge för att göra årets fukttest på våra husbilar. Vi strålade samman i Sandhem och övernattade på ställplatsen vid Kohagens badplats. En liten och lugn ställplats, åtminstone vid denna tiden på året. Mullsjö kommun har möjliggjort för oss husbilsturister att övernatta gratis här, två el-platser och möjligheter att både tömma toaletterna och fylla vatten (inte öppet än). Tack Mullsjö kommun för denna gästfrihet! En promenad i byn där det fanns affär och pizzeria och trevlig promenadväg vid sjön.



Vi anlände till Din Husbil på morgonen och fick våra bilar testade och körde sedan söderut och övernattade utanför Tenhult på Bogla ställplats, 100:- +20:- el, full service. 



VI fortsatte söderut, passerade Vetlanda och stannade i Målilla vid hembygdsgården, här lockade geocaching och vi fick en trevlig och informativ promenad med hjälp av en Adventure Lab cach. I närheten låg Axelssons i Aby, en mycket fin och välskött gård med potatisodling, men även sparris, sötpotatis, jordgubbar och hallon (allt efter säsong). I gårdsbutiken fanns även andra lokala producenter representerade och även en självbetjäningsbutik fanns att tillgå. Mycket trevligt bemötande av alla på gården. Vi frågade och fick övernatta gratis på angiven plats.









 Vi tog oss så sakteliga vidare och stannade i Timmernabben på ställplatsen, 130:- inkl el (150:- när det inte är corontider eftersom duschar och toaletter är stängda), annan service förutom gråvattentömning finns tillgänglig. Vi gick en cachpromenad runt byn, bl a en trevlig Adventure Lab och en klurig multicach på kvällen. Vi kunde sitta ute och äta där vinden inte kom åt.



Vi lämnade Småland och körde in i Blekinge och stannade i Ronneby, Rönninge ställplats, med promenadavstånd till Ronneby Brunn, 150:- inkl el och full service. Här stannade vi i två nätter och gick många fina promenader i brunnsområdet.









Vi fortsatte vår tur i Blekinge och stannade till vid Ljungsleds Plantskola utanför Mörrum och handlade penséer. Sedan gick färden vidare till Nogersunds ställplats,180:- inkl el och full service. Här stannade vi också två nätter. Vi befinner oss nu på Listerlandet och gott om möjligheter till promenader i naturen. Solen var varm, men vinden kylig och vi fick lä mellan bilarna så att vi kunde sitta ute och grilla och även äta utomhus.








Nästa dag lämnade vi Blekinge och kom in i Skåne och körde nu till Flädergården och Pelargongården i Vinslöv. På ställplatsen stod vi utan el och betalade då 100:-, ingen annan service. När det var tomt på andra kunder kunde vi botanisera bland alla olika pelargonsorter som Anna-Maria kan erbjuda oss pelargon-nördar. Det blev några stycken! I Flädergårdens café finns goda flädervåfflor med flädersylt och andra godsaker att köpa med sig, baserat på gårdens fläder. En promenad i omgivningarna, det är så vi får umgås under pandemin.









Vi lämnade Skåne och körde norrut till Småland och ställplatsen på Böttemåla gård, 150:- inkl el, vatten är den service man kan få, samt köpa gårdens ägg. En lugn och rofylld plats och vet man om vilken service som erbjuds så är det inga problem att stå i två dygn, vilket vi gjorde denna gången. Gunilla, Thore och hunden Zita anlände en stund efter oss. Många möjligheter till promenader i omgivningen och gårdens trevliga värdpar hade gjort en poängpromenad med kluriga frågor som vi testade. 

Påskaftonen bjöd på strålande väder och vi kunde duka upp ett riktigt buffébord med ägg, sillar, Jansson, lax, köttbullar och prinskorvar. På kvällen gjorde vi upp en eld och grillade korv och hade en mycket trevlig dag tillsammans utomhus.












Nästa morgon var det frost på takfönstret och vi åkte hem för väderleksrapporten varnade för kraftig blåst och eventuellt snö, det är ju bara början av april! En härlig premiärtur blev det på många sätt och flera vårtecken i naturen har vi sett. 







 

2 kommentarer:

  1. Härligt med premiärtur och kul när man hittar bra ställplatser! Ronneby brunn ser fint ut. Där har jag varit, men jag var kanske i 10-årsåldern då ... Har ett minne av att vi cyklade i någon park och att det var fint ;)

    SvaraRadera
  2. Då rekommenderar vi ett nytt besök där, kanske i maj när det är mer utslaget i rabatterna i brunnsparken. Väldigt fina promenadstråk och 10 min promenad från ställplatsen. Mycket enkel sådan men helt ok och det finns ju både tömning av grå-och svartvatten. Vattnet var inte påkopplat ännu, men vi fick låna en nyckel på golfklubben och så fanns det ju el. Lycka till på era resor!

    SvaraRadera